Aclo logo

SPORTOVERZICHT

  
Sporten
Bij Aclo kun je
Bekijk hier het volledige sportaanbod en vind de sport die bij jou past. Sport in een groep tijdens een groepsles of open uur, maak kennis met een sport tijdens meerweekse cursussen, ga sporten met je vrienden door vrij te reserveren of sluit je aan bij een vereniging! Maak voor al je reserveringen gebruik van de ACLO app. Lees hier meer over het reserveringssysteem!
Resultaten bekijken
Filters
sporten
Als resultaat van jouw zoekactie
Filter op sport

Filter op aanbod
Abs, buns and thighs
Fitness
Groepslessen
De naam zegt het eigenlijk al: tijdens deze groepsles werk je aan je buikspieren, bovenbenen en billen!
American football
Balsport
Cursussen, Verenigingen
Bij American football proberen twee teams van elf spelers de bal in de endzone van de tegenstander te krijgen of tussen de goalposts te schoppen om punten te scoren. Het omvat fysiek contact, strategie en gespecialiseerde posities zoals quarterback en wide receiver.
Aquafit
Fitness, Watersport
Groepslessen
Aquafit is bewegen op muziek in het water. Door de weerstand van het water versterk je je spieren en verbeter je je uithoudingsvermogen zonder de knieën en enkels te belasten.
Atletiek
Duursport
Cursussen, Verenigingen
Atletiek is een sport waarbij je verschillende disciplines kan beoefenen. Je kan technische onderdelen doen, zoals verspringen en speerwerpen, of je richten op de looponderdelen, van een sprint tot lange afstanden.
Back to school games
Alle sporten
Cursussen
Tijdens de back to school games kan je weer ouderwetse gymzaalspellen spelen met andere enthousiaste studenten!
Badminton
Racketsport
Cursussen, Vrij reserveren, Verenigingen
Badminton is een sport met een racket en een shuttle die in Groningen door studenten op hoog niveau gespeeld wordt. Wie het lukt de shuttle de grond te laten raken aan de andere kant van het net, krijgt een punt!
Ballet
Dans
Cursussen
Ballet is een klassieke dansstijl waarbij dansers op muziek elegantie en kracht tonen. Het vraagt om techniek, lenigheid en discipline.
Basketbal
Balsport
Open uren, Cursussen, Vrij reserveren, Verenigingen
Basketbal is een teamsport waarbij teams proberen te scoren door de bal in de basket van de tegenstander te gooien. Normaal wordt basketbal gespeeld in teams van 5, maar er is ook een variant met teams van 3.
Beachvolleybal
Balsport
Cursussen, Vrij reserveren, Verenigingen
Beachvolleybal is een sport waarbij in twee teams van twee gespeeld wordt op zand, waarbij het doel is de bal op de grond van de tegenstander te laten landen.
Bodyfit
Fitness
Groepslessen
Tijdens bodyfit werk je aan je fitheid, conditie en spierversterking!
Boksen
Vecht- en zelfverdedigingssport
Cursussen, Verenigingen
Boksen is een vecht- en zelfverdedigingssport waarbij twee tegenstanders tegenover elkaar staan en proberen punten te scoren door de tegenstander te raken op het bovenlichaam.
Bootcamp indoor
Fitness
Groepslessen
Bootcamp indoor is een full-body workout waarbij plezier centraal staat!
Bootcamp outdoor
Fitness
Cursussen
Bootcamp outdoor is een toffe, uitdagende workout die buiten plaatsvindt!
Booty & Core
Fitness
Groepslessen
Booty & Core is een intensieve les waarbij de focus ligt op je bilspieren en de buikspieren.
Boulderen
Klimsport
Cursussen
Bij boulderen klim je op een wand van 3 tot 4,5 meter hoog. Je klimt omhoog zonder gebruik van een touw. Onder je ligt een dikke mat zodat je zacht valt.
Bridge
Mentaal welzijn
Cursussen
Bridge is een denksport met speelkaarten. Het heeft iets weg van klaverjassen, maar is een stuk minder afhankelijk van geluk en meer van slim spelen, inzicht en tactiek.
Bungee Super Fly
Fitness
Groepslessen
Bungee Super Fly is een cardio training en een full body workout waar je verschillende oefeningen uitvoert al zwevend in een Bungee tuigje! Tijdens deze workout spring je en vlieg je door de lucht en werk je op een speelse manier aan je core stabiliteit.
Calisthenics
Krachtsport
Cursussen
Calisthenics is een vorm van training waarbij je je lichaamsgewicht gebruikt. Zo kun je kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen opbouwen terwijl je op een leuke en veelzijdige manier aan het trainen bent!
Circuit
Fitness
Groepslessen
Bij circuit wissel je verschillende oefeningen af met een korte pauze tussen elke oefening. Door de variatie aan oefeningen bouw je kracht en conditie op!
Duiken
Watersport
Cursussen, Verenigingen
(Scuba)duiken is een sport waarbij je onder water kunt ademen middels een persluchtfles.
Fit boxing
Fitness
Groepslessen
Fit Boxing is een conditionele workout waarbij op een laagdrempelige manier verschillende elementen uit de vechtsport worden behandeld.
Fitness
Fitness, Krachtsport
Cursussen
Bij de ACLO kan je op meerdere manieren fitnessen. Met een fitnessabonnement kan je onbeperkt gebruikmaken van de fitnessruimte op het Sportcentrum en zo zelfstandig werken aan je kracht of conditie. Er zijn ook cursussen die je kunt volgen om de basis van fitnessen te leren.
Flexibility
Fitness
Groepslessen
Bij flexibility draait het om soepel kunnen bewegen. Hierbij horen niet alleen rekken en strekken, maar ook mobiliteit van je gewrichten en krachttraining voor de spieren die je tijdens het stretchen gebruikt!
Floorball
Balsport
Cursussen, Verenigingen
Floorball is ontstaan als zomervariant van ijshockey en deze snelle, intensieve teamsport wordt steeds populairder. Je speelt het binnen in de sporthal binnen een omheind speelveld met een lichte stick en bal.
Gewichtheffen
Krachtsport
Cursussen, Verenigingen
Bij (olympisch) gewichtheffen draait om het tillen van zware gewichten in gestandaardiseerde technieken zoals de snatch en clean & jerk.
Golf
Balsport
Cursussen, Verenigingen
Bij golf sla je met een club een kleine, harde bal om in zo min mogelijk slagen de bal in de ‘hole’ te krijgen.
Grappling
Vecht- en zelfverdedigingssport
Verenigingen
Grappling of No-gi Braziliaans Jiu-jitsu, is een zelfverdedigingskunst en vechtsport die gebaseerd is op grondgevechten en submissions.
Handbal
Balsport
Vrij reserveren, Verenigingen
Handbal is een teamsport waarbij twee teams van zeven spelers elk proberen om de bal in het doel van de tegenstander te werpen. Hiervoor is inzicht, snelheid en samenwerking van groot belang!
HIIT
Fitness
Groepslessen
High-Intensity Interval Training (HIIT) is een trainingsmethode waarbij intensieve oefeningen afgewisseld worden met korte rustperiodes op opzwepende muziek.
Hiphop
Dans, Fitness
Groepslessen, Cursussen
De dansstijl hiphop is een mix van allerlei verschillende dansstijlen. Met hiphop als basis kunnen bewegingen van andere dansstijlen zoals ballet, house, breakdance of anders gemixt worden.
Hockey
Balsport
Verenigingen
Hockey is een teamsport waarbij twee teams proberen een bal in het doel van de tegenstander te slaan met behulp van een stick.
Indoor Cycling
Fitness
Groepslessen
Indoor cycling, ook bekend als spinning, is een workout waarbij deelnemers op stilstaande fietsen rijden op muziek onder leiding van een instructeur.
Jiu Jitsu
Vecht- en zelfverdedigingssport
Cursussen, Verenigingen
Jiu Jitsu is een traditionele Japanse vechtsport. Hierbij ligt de focus van de sport op zelfverdediging. Ook krijg je er een verbeterde fysieke conditie van en mentale discipline.
Judo
Vecht- en zelfverdedigingssport
Cursussen, Verenigingen
Judo is een Japanse vechtsport die zich richt op het gebruik van werptechnieken en grondgevechten.
Jump Fit
Turnsport en springsport
Cursussen
Bij Jump Fit doe je bekende oefeningen zoals Squats, Lunges en Jumping Jacks met een unieke twist door ze op de trampoline uit te voeren. Dit maakt de workout intensiever en leuker!
Jump School
Turnsport en springsport
Cursussen
Tijdens Jump School leer je salto’s, draaien en andere trucs op een trampoline.
Jumping Fitness
Fitness
Groepslessen
Jumping Fitness is een workout op muziek waarbij je op een trampoline springt om je conditie te verbeteren. Tijdens een Jumping Fitness workout zijn er meer dan 400 spieren aan het werk – meer dan in elke andere duursport!
Kickboksen
Vecht- en zelfverdedigingssport
Cursussen, Verenigingen
Kickboksen is een veelzijdige verdedigingssport waarbij stoot- en traptechnieken worden gecombineerd met elleboog-, knie- en clinchtechnieken die gericht zijn op conditie, snelheid, kracht en balans. Het is een individuele sport die binnen een hechte groep wordt beoefend, met nadruk op respect en vertrouwen.
Kitesurfen
Watersport
Verenigingen
Kitesurfen is een watersport waarbij je op een kleine surfplank staat en voortbewogen wordt door een vlieger.
Klimmen
Klimsport
Open uren, Cursussen, Verenigingen
Klimmen is een avontuurlijke sport waarbij je jezelf zowel fysiek als mentaal uitdaagt door het beklimmen van muren, rotsen of kliffen. Het draait hier niet alleen om kracht, maar ook om technisch inzicht om de juiste routes omhoog te bepalen.
Korfbal
Balsport
Cursussen, Verenigingen
Korfbal is een teamsport waarbij spelers proberen een bal door een korf te gooien. Belangrijk is dat er niet gerend mag worden terwijl een speler de bal vast heeft.
Krav Maga
Vecht- en zelfverdedigingssport
Cursussen
Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem dat snel te leren is en zich richt op praktische technieken voor noodsituaties.
Labooca
Fitness
Groepslessen
Labooca staat voor ‘Latin Bootcamp’ en is een fitnessprogramma gebaseerd op Latijns-Amerikaanse ritmes en muziek.
Lacrosse
Balsport
Cursussen, Verenigingen
Lacrosse is een snelle teamsport waarbij spelers een rubberen bal met een stok in het doel van de tegenstander proberen te krijgen.
Looptraining
Duursport
Cursussen, Verenigingen
Looptraining is gericht op het verbeteren van je uithoudingsvermogen en snelheid tijdens het hardlopen door middel van gevarieerde oefeningen en trainingen.
MEDT
Dans
Cursussen
Marthas Energy Dance Training (MEDT) is een danstraining die ook een echte workout is!
Mindfulness
Mentaal welzijn
Cursussen
Mindfulness is een meditatieve praktijk waarbij je zonder oordeel bewust aandacht geeft aan het huidige moment. Door middel van ademhalingsoefeningen en gerichte aandacht train je je geest om meer in het moment te zijn en innerlijke rust te vinden.
MMA
Vecht- en zelfverdedigingssport
Cursussen, Verenigingen
MMA (Mixed Martial Arts) is een vechtsport waarbij verschillende vechttechnieken uit diverse disciplines worden gecombineerd.
Onderwaterhockey
Balsport, Watersport
Cursussen, Verenigingen
Onderwaterhockey is een teamsport waarbij spelers met snorkels en zwemvliezen proberen een puck in het doel van de tegenstander te duwen op de bodem van een zwembad.
Paaldansen
Dans
Cursussen, Vrij reserveren, Verenigingen
Paaldansen combineert dansbewegingen met acrobatiek rondom een verticale paal als oefening of als kunstvorm.
Paardrijden
Ruitersport
Verenigingen
Tijdens het paardrijden zit je op een paard en begeleid je deze om op een bepaalde manier te lopen of over obstakels heen te springen.
Padel
Racketsport
Cursussen, Vrij reserveren, Verenigingen
Padel is een populaire racketsport waarbij elementen van tennis en squash gecombineerd worden.
Pilates
Fitness
Groepslessen
Pilates is een trainingsmethode gericht op het versterken van de kernspieren en het verbeteren van flexibiliteit en lichaamshouding.
Power
Krachtsport
Groepslessen
Tijdens een groepsles Power gebruik je gewichten om al je spieren te trainen onder begeleiding van motiverende muziek.
Power Yoga
Fitness
Groepslessen
Power Yoga is een intensieve vorm van yoga die kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen opbouwt.
Powerkiten
Watersport
Cursussen
Powerkiten is een sport waarbij je een kite op het droge onder controle moet houden middels vaardigheid en kracht. Het is de perfecte voorbereiding voor andere sporten zoals kitesurfen, landboarden, kitebuggy en snowkiten.
Powerliften
Krachtsport
Cursussen, Verenigingen
Powerliften is een krachtsport waarbij deelnemers zich richten op drie hoofdoefeningen: de squat, bench press en deadlift.
PTMD
Dans
Cursussen
PTMD staat voor Pop, Theater and Musical Dance en is een ontzettend leuke en energieke manier van dansen.
Roeien
Watersport
Verenigingen
Roeien is een sport waarbij roeiers in boten met roeispanen peddelen om vooruit te komen. Dit kan gedaan worden in boten met één tot acht roeiers. Het is een populaire studentensport omdat het mogelijk is op hoog niveau te kunnen roeien, ook als je voor je studententijd nooit aan deze sport hebt gedaan.
Roundnet
Balsport
Cursussen, Vrij reserveren, Verenigingen
Roundnet, ook bekend als "spikeball", is een snelle balsport waarbij teams van twee spelers een bal proberen te slaan tegen een net dat laag bij de grond staat.
Rugby
Balsport
Verenigingen
Rugby is een fysieke teamsport waarbij twee teams proberen een bal over de doellijn van de tegenstander te brengen of te scoren door de bal tussen de doelpalen te schoppen.
Salsa
Dans
Cursussen, Vrij reserveren
Salsa is een steeds populairdere danssport onder studenten. Deze is ontstaan in de Caribische gebieden en bestaat uit een mengeling van Zuid-Amerikaanse Latin-dans en de ritmische Afrikaanse dansen.
Schaatsen
Duursport, Wintersport
Cursussen, Verenigingen
Schaatsen is een sport waarbij het doel is om zo snel mogelijk een bepaalde afstand af te leggen over het ijs.
Schermen
Vecht- en zelfverdedigingssport
Cursussen, Verenigingen
Schermen is een sport waarbij twee tegenstanders elkaar uitdagen met verschillende wapens, zoals degen, floret of sabel, met als doel punten te scoren door elkaar te raken.
Schieten
Extreme sporten
Cursussen
Schieten is een sport waarbij je met behulp van een wapen doelen proberen te raken met precisie en controle.
Skiën
Extreme sporten, Wintersport
Cursussen
In Nederland skiën? Ja, dat kan! En wel op een rollend tapijt. Indoor skiën is een sport waarbij je op een kunstmatige skibaan de sensatie van wintersport kunt ervaren, ongeacht het weer of het seizoen.
Skydiven
Extreme sporten
Cursussen
Skydiven is het springen uit een vliegtuig en vrije val maken voordat je een parachute opent om veilig op de grond te landen.
Snooker
Balsport
Cursussen
Snooker is een biljartspel dat wordt gespeeld op een tafel bedekt met een groen laken, waarbij je gekleurde ballen in een specifieke volgorde moet “potten”.
Snorkelen
Watersport
Cursussen
Bij het snorkelen ben je in het water met je gezicht naar beneden, waarbij je ademt door een snorkel. Je hebt goed zicht onder water dankzij je duikbril.
Snowboarden
Extreme sporten, Wintersport
Cursussen
Snowboarden is een sport waarbij je op een board met vastgemaakte schoenen afdaalt van een besneeuwde berghelling, piste of indoor sporthal.
Softbal
Balsport
Cursussen
Softbal is een teamsport waarbij er op een onderhands aangegooide bal wordt geslagen om zoveel mogelijk rondjes op het veld over de honken te kunnen lopen.
Solo Latin
Dans
Cursussen
Solo Latin is een dansstijl die zich richt op Latijns-Amerikaanse dansen, zoals samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble en jive. In deze stijl voer je individueel een choreografie uit.
Sportpsychologie
Mentaal welzijn
Cursussen
Mentale training in de sport omvat technieken en strategieën om de veerkracht van sporters te verbeteren. Hier gaat het niet alleen om presteren, maar ook om sportplezier en motivatie!
Squash
Racketsport
Cursussen, Vrij reserveren, Verenigingen
Squash is een racketsport die wordt gespeeld door twee spelers of vier spelers in een afgesloten baan met vier muren. Het doel is om de bal tegen de muur te slaan, zodat deze niet door de tegenstander kan worden teruggeslagen voordat deze twee keer op de grond stuitert.
Steps
Fitness
Groepslessen
Steps is een vorm van training die gebruikmaakt van een klein platform/step. Je voert hierbij een toffe choreografie uit die niet alleen ontzettend leuk is, maar ook zorgt voor een goede workout.
Stijldansen
Dans
Cursussen, Verenigingen
Stijldansen is een sport waarbij twee mensen samen dansen volgens vastgestelde patronen en bewegingen, vaak op muziekgenres zoals ballroom of latin.
Survivalrun
Duursport
Cursussen, Verenigingen
Survivalrun is een uitdagende en avontuurlijke sport waarbij deelnemers een parcours afleggen met verschillende obstakels en hindernissen, zoals touwklimmen, modderplassen, muren beklimmen en waterdoorgangen.
Tafeltennis
Racketsport
Cursussen, Vrij reserveren, Verenigingen
Tafeltennis wordt gespeeld op een tafel dat verdeeld is door een net. Spelers gebruiken kleine rackets om een lichte bal heen en weer te slaan over het tafeloppervlak.
Tap dance
Dans
Cursussen
Tapdans is een dansvorm met ritmisch tikken van metalen plaatjes onder dansschoenen, waardoor je toffe ritmes en geluiden creëert met je voeten!
Tennis
Racketsport
Cursussen, Vrij reserveren, Verenigingen
Tennis speel je met een racket en neongele ballen. Je kan een partijtje spelen met z’n tweetjes, maar ook twee tegen twee voor een zogenaamde ‘dubbel’.
Trailrunning
Duursport
Cursussen
Trailrunning is een vorm van hardlopen die plaatsvindt op off-road paden, zoals bosroutes of heuvelachtige terreinen.
Triathlon
Duursport
Verenigingen
Triathlon is een multisport waarbij deelnemers drie verschillende disciplines achtereenvolgens voltooien: zwemmen, fietsen en hardlopen.
TRX
Fitness
Groepslessen
TRX is een vorm van fitness waarbij gebruik wordt gemaakt van een verstelbaar harnas met handvatten om weerstandstraining uit te voeren met behulp van het eigen lichaamsgewicht.
Turnen
Turnsport en springsport
Open uren, Verenigingen
Turnen is een sport waarbij verschillende bewegingen worden uitgevoerd op toestellen zoals de balk, de brug, de vloer en de ringen.
Ultimate Frisbee
Balsport
Cursussen
Ultimate Frisbee is een teamsport die in gemengde teams gespeeld wordt. Het doel van de sport is om de frisbee in de ‘eindzone’ van de tegenstander te vangen en zo een punt te scoren, zonder dat de schijf onderweg onderschept wordt.
Veldrijden
Duursport
Verenigingen
Veldrijden is een fietsdiscipline waarbij renners op speciaal ontworpen fietsen off-road parcoursen berijden die vaak door modder, gras, zand en andere terreinen gaan.
Voetbal
Balsport
Open uren, Vrij reserveren, Verenigingen
Voetbal is een populaire sport waarbij twee teams van elk elf spelers proberen een bal in het doel van de tegenstander te schoppen.
Volleybal
Balsport
Vrij reserveren, Verenigingen
Volleybal is een teamsport waarbij twee teams van zes spelers proberen de bal over het net te slaan en deze op de grond van de tegenstander te laten landen.
Wadlopen
Watersport
Cursussen
De Waddenzee is een zee waarin je kunt rondlopen als het water maar laag genoeg staat. Wadlopen is dus een voettocht over de bodem van de Waddenzee in de uren voor en na laagwater.
Wakeboarden / Waterskiën
Watersport
Cursussen, Verenigingen
Bij wakeboarden en waterskiën train je op een teleskibaan terwijl je vooruit wordt getrokken over het water. De echte fanatiekelingen kunnen zelfs salto’s maken!
Waterpolo
Balsport, Watersport
Verenigingen
Waterpolo is een sport waarbij twee teams van elk zeven spelers proberen een bal in het doel van de tegenstander te werpen terwijl ze zwemmen.
Wielrennen
Duursport
Verenigingen
Wielrennen is een sport waarbij je zo snel mogelijk een bepaalde afstand probeert af te leggen op de fiets.
Windsurfen
Watersport
Cursussen, Verenigingen
Windsurfen is een watersport waarbij je op een surfplank staat en een zeil gebruikt om jezelf te bewegen op het water. Voor degenen die het echt onder de knie hebben, kan je zelfs trucs leren!
Women on Weights
Krachtsport
Cursussen
Women on Weights is een unieke cursus die zich richt op vrouwen en krachtsport.
Yoga
Fitness
Groepslessen, Cursussen
Tijdens yoga beweeg je heel bewust en integreer je je ademhaling bij de oefeningen. Je kan tijdens yoga flexibiliteit en uithoudingsvermogen opbouwen, maar het is ook een manier om te ontspannen.
Yoga Upbeat
Fitness
Groepslessen
Yoga Upbeat is een dynamische en energieke variant van yoga, waarbij traditionele yogahoudingen worden gecombineerd met ritmische muziek en vloeiende bewegingen.
Zaalvoetbal
Balsport
Open uren, Vrij reserveren, Verenigingen
Zaalvoetbal is een variant van voetbal die wordt gespeeld op een kleinere, meestal geplaveide ondergrond, met teams van elk vijf spelers.
Zeilen
Watersport
Verenigingen
Zeilen is een watersport waarbij een boot wordt voortgestuwd door de wind. De zeiler gebruikt de wind om zo slim vooruit te kunnen komen.
Zumba
Fitness
Groepslessen
Zumba is een op dans gebaseerde fitness activiteit die elementen van Latijns-Amerikaanse en internationale dansstijlen combineert met aerobe oefeningen.
Zweefvliegen
Extreme sporten
Cursussen
Zweefvliegen is een luchtvaartactiviteit waarbij vliegtuigen zonder motor worden gebruikt om te vliegen. Hierbij maak je gebruik van opwaartse luchtstromen zoals thermiek en hellingwinden.
Zwemmen
Watersport
Open uren, Cursussen, Verenigingen
Tijdens het zwemmen probeer je door het water zo snel mogelijk een bepaalde afstand af te leggen. Je kunt hiervoor verschillende soorten slagen gebruiken.

Download de aclo app

Boek al je groepslessen, cursussen, open uren en sportvelden via de ACLO App. Ook kun je hier een (nieuw) ACLO abonnement kopen of verlengen.