Aclo logo

Atletiek

  
Sporten

Wat is Atletiek?

Atletiek is een sport waarbij je verschillende disciplines kan beoefenen. Je kan technische onderdelen doen, zoals verspringen en speerwerpen, of je richten op de looponderdelen, van een sprint tot lange afstanden.

Cursus

Deze atletiek cursus richt zich op de looponderdelen. Lopen kent veel facetten: van sprint tot distance-running, van korte horden, via de lange horden naar de steeplechase en van baan en weg tot de cross-country. Naast het lopen op de weg zullen we met al deze facetten in aanraking komen. We doen veel oefeningen voor ritme, kracht en reactiviteit. Rompspieren worden niet vergeten. In tien weken tijd doen we een heel jaar aan looptraining. De laatste training zal er een oefenwedstrijd zijn.

Deelname aan de cursus is gratis. Je kunt je hiervoor inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes.


Locatie

Vitalis
Vitalis is dé vereniging waar atletiek en gezelligheid gecombineerd worden! Van hoogspringen tot speerwerpen en van sprinten tot duurloopjes, er is altijd een trainingsgroep die bij jou past. Naast sporten is er genoeg tijd voor ontspanning en gezelligheid met borrels, samen eten na trainingen, weekendjes weg en vele andere activiteiten. Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de site van de vereniging G.S.A.V. Vitalis.
Terug naar sportoverzicht
Atletiek Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!