Aclo logo

Looptraining

  
Sporten

Wat is Looptraining?

Looptraining is gericht op het verbeteren van je uithoudingsvermogen en snelheid tijdens het hardlopen door middel van gevarieerde oefeningen en trainingen.

Cursus 

RunningFUNdamentals I

Wil jij graag beginnen met hardlopen of dit weer oppakken na een blessure? In de RunningFUNdamentals I cursus wordt de focus gelegd aan het aanleren van een verantwoorde opbouw van afstandlopen. Er wordt aandacht besteed aan de technische aspecten van het hardlopen en er gaat veel aandacht naar blessurepreventie. Het doel is om aan het eind van de cursus onafgebroken 30 minuten te kunnen hardlopen.

De eerste les is op Zernike en je wordt verwacht bij de achteringang van het ACLO sportcentrum. De lessen die volgen zullen op verschillende locaties beginnen. Je docent informeert je gedurende de cursus over de eerstvolgende locatie. 

De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1,5 uur les krijgt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes. 

RunningFUNdamentals II

Deze cursus is bedoeld voor mensen die regelmatig hardlopen, daarmee wordt bedoeld twee keer per week. In deze cursus krijg je handvatten aangeboden om op een leuke en verantwoorde manier je trainingsprogramma uit te breiden met tempotrainingen. Mensen die RunningFUNdamentals I hebben gedaan kunnen doorstromen naar deze cursus.

Ook tijdens deze cursus zal aandacht worden besteed aan blessurepreventie en de technische aspecten van het hardlopen. De eerste les is op Zernike en je wordt verwacht bij de achteringang van het ACLO sportcentrum. De lessen die volgen zullen op verschillende locaties beginnen. Je docent informeert je gedurende de cursus over de eerstvolgende locatie.

De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1 uur les krijgt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes.

Locaties

De eerste les vindt plaats op het Sportcentrum. Houd er rekening mee dat de locatie van les tot les in de cursus wisselt! Je hoort van de docent waar de volgende trainingen zijn.


Looptraining Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!