Aclo logo

Boksen

  
Sporten

Wat is Boksen?

Boksen is een vecht- en zelfverdedigingssport waarbij twee tegenstanders tegenover elkaar staan en proberen punten te scoren door de tegenstander te raken op het bovenlichaam.

Cursus

Je hebt voor de cursus geen ervaring met boksen nodig. Als je niet gewend bent aan veel bewegen, kan de cursus als intensief worden ervaren; boksen kan een lichamelijk zware sport zijn. In het eerste gedeelte van een training komen de verschillende bokstechnieken aan bod, zoals stoten, afweren, ontwijken, incasseren, sparren, dekking en het voetenwerk. Het tweede deel van een training bestaat uit het opbouwen van een specifieke boksconditie. 

De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1 uur les krijgt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes.


Locatie

G.S.B.V. Pugilice
G.S.B.V. Pugilice is de oudste studentenboksvereniging van Nederland en biedt al sinds 1980 bokskennis aan! Met vier trainingen per week, meer dan 100 leden en ervaren coaches heb je de mogelijkheid om je vechtvaardigheden aan te scherpen door geavanceerde bokstechnieken te leren en je fysieke niveau op peil te houden. Daarnaast organiseren we maandelijks sociale evenementen! Als je geïnteresseerd bent, kun je nu lid worden voor een gratis proeftraining via onze website!
Terug naar sportoverzicht
Boksen Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!