Aclo logo

Boulderen

  
Sporten

Wat is Boulderen?

Bij boulderen klim je op een wand van 3 tot 4,5 meter hoog. Je klimt omhoog zonder gebruik van een touw. Onder je ligt een dikke mat zodat je zacht valt.

Cursus

Tijdens de cursus boulderen krijg je vijf lessen om je te introduceren tot het boulderen. Er wordt gewerkt aan veilig klimmen en het verbeteren van basistechnieken. Je leert puzzelen met je lichaam; hoe kom ik boven, hoe bewaar ik mijn evenwicht en waar ga ik langs? Omdat iedereen andere oplossingen kiest, leer je van elkaar en los je mogelijk samen de puzzel op. De boulderhal is ook een mooie plek om na de cursus even te blijven voor wat drinken en zo andere mensen te leren kennen in Groningen. 

De cursus is bedoeld voor beginners en vindt plaats in Gropo. De cursus duurt vijf weken waarvan je elke week één keer les hebt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes.


Locatie

G.S.A.C.
De G.S.A.C. is de studentensportvereniging in Groningen voor alles wat met bergen te maken heeft! Dit kan klimmen of boulderen zijn, maar ook alpineren en skiën! Als lid kan je klimcursussen volgen op alle niveaus om steeds zelfstandiger de bergen in (en op) te kunnen. Leden van de G.S.A.C. kunnen onbeperkt gebruik maken van de klimmuur op het ACLO Sportcentrum. Bovendien zijn er elk jaar wel 20 weekendjes weg waarin je met andere G.S.A.C.’ers buiten kan klimmen, is er een week wintersport en een zomerklimweek. Klimmen doe je nooit alleen, daarom zijn er genoeg sociale activiteiten te beleven met maandelijkse borrels en activiteiten.
Terug naar sportoverzicht
Boulderen Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!