Aclo logo

Zwemmen

  
Sporten

Wat is Zwemmen?

Tijdens het zwemmen probeer je door het water zo snel mogelijk een bepaalde afstand af te leggen. Je kunt hiervoor verschillende soorten slagen gebruiken.

Open uur

Op het open uur zwemmen bepaal je zelf het tempo, de duur en de intensiteit van je training. Deze vorm van zwemmen is uitermate geschikt voor de recreatieve zwemmer die lekker baantjes wil trekken.

Schrijf je voor het open uur zwemmen altijd in via de app en scan de QR code bij binnenkomst in het zwembad. Er is een badmeester aanwezig, maar er wordt verwacht dat je zelfstandig kunt zwemmen.

Cursus zwemmen diploma A

De cursus diplomazwemmen is speciaal bedoeld voor studenten die helemaal niet kunnen zwemmen en geen A-diploma hebben. Indien de cursus goed doorlopen wordt zal de cursist na afloop kunnen afzwemmen voor zijn of haar A-diploma. De zwemcursus duurt ten minste 1 jaar. Twee maal per jaar is er een mogelijkheid om een zwemdiploma te halen; vlak na de kerstvakantie en vlak voor de zomervakantie. Voor vragen over het diplomazwemmen kan je contact opnemen met de ACLO.

Als de cursus in de aankomende periode wordt aangeboden, kan je je hiervoor inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes.

Let op: voor de cursus Zwemmen diploma A wordt een eigen bijdrage van €100,- gevraagd. Deze kun je dus niet terugclaimen aan het einde van de cursus. De bijdrage van €100,- dien je te betalen voor aanvang van de cursus. Dit kan bij de balie van het Sportcentrum of in de ACLO-app

Cursus zwemmen techniek

Veel mensen hebben na het behalen van hun A- en B-zwemdiploma weinig of geen les meer gehad in de zwemslagen. Vooral de borstcrawl is een techniek die veel zwemmers niet of nauwelijks beheersen. Hoewel er in deze cursus ook aandacht zal worden geschonken aan de schoolslag en rugcrawl, zal het accent van deze cursus liggen op het aanleren en verbeteren van de borstcrawl. Daarmee is de cursus dus bedoeld voor beginners, maar zwemdiploma A is verplicht. Afhankelijk van het niveau van de cursisten maken we een begin met de keerpunten en duiken. Voor de cursus is een zwembrilletje en een zwemdiploma verplicht! De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1 uur les krijgt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes.

Categorie: Watersport


Locatie

G.S.Z.V. De Golfbreker
G.S.Z.V. De Golfbreker is dé studenten zwemvereniging in Groningen die aan de top staat van het studentenzwemmen in Nederland. Elk jaar gaan we met man en macht weer voor het kampioenschap. Naast zwemmen worden er veel activiteiten buiten het bad, borrels en evenementen georganiseerd. Bij ons staan gezelligheid en sportiviteit centraal. Ben je op zoek naar een fantastische groep mensen? G.S.Z.V. De Golfbreker is de perfecte keuze voor jou!
Terug naar sportoverzicht
Zwemmen Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!