Aclo logo

Klimmen

  
Sporten

Wat is Klimmen?

Klimmen is een avontuurlijke sport waarbij je jezelf zowel fysiek als mentaal uitdaagt door het beklimmen van muren, rotsen of kliffen. Het draait hier niet alleen om kracht, maar ook om technisch inzicht om de juiste routes omhoog te bepalen.

Beginnerscursus

De cursus Klimmen is een beginnerscursus waarbij je leert klimmen op de klimwand in het Sportcentrum. De nadruk ligt hierbij op het veilig leren klimmen, door middel van de juiste zekertechnieken en het gebruik van de diverse klimmaterialen. Aan het einde van deze cursus kun je examen doen voor het certificaat Indoor Toprope klimmen van het Nederlands Koninklijk Bergsport Verbond (NKBV). De tiende les ga je naar Bjoeks (linkje) (de grootste klimmuur van Nederland), op Kardinge. Hier kun je voor €6,- klimmen. 

Let op: De eerste twee lessen zijn verplicht! Bij afwezigheid bij één van deze lessen, kan de cursus niet worden voortgezet. 

Voorklimcursus (gevorderd)

Ben je klaar voor de volgende stap in het klimmen? Schrijf je dan nu in voor de voorklimcursus! In vier lessen leer je: veilig voorklimmen, netjes setjes klippen, commando's in een voorklim situatie, omgaan met voorklim vallen, omgaan met touw in een voorklim situatie, situaties inschatten op veiligheid en adequaat handelen. 

We verwachten dat je bij elke les op tijd aanwezig bent en dat je in staat bent om op het niveau van 5c te klimmen.

De lessen vinden plaats op het Sportcentrum en in Bjoeks. De entree van Bjoeks is niet inbegrepen in de cursus. 

Open uur

Na het voltooien van de beginnerscursus klimmen of na het verwerven van voldoende zekering vaardigheden ergens anders, kun je onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur gebruik te maken van de klimmuur en de boulderwand in het Sportcentrum tijdens de open uren. Schrijf je voor het open uur altijd in via de app.

Het huren van klimschoenen kost €1,-. Je kunt hiervoor een strippenkaart aanschaffen bij de balie van het Sportcentrum. De strippenkaarten zijn verkrijgbaar in €5,- en €10,-.


Locatie

G.S.A.C
De G.S.A.C. is de studentensportvereniging in Groningen voor alles wat met bergen te maken heeft! Dit kan klimmen of boulderen zijn, maar ook alpineren en skiën! Als lid kan je klimcursussen volgen op alle niveaus om steeds zelfstandiger de bergen in (en op) te kunnen. Bovendien zijn er elk jaar wel 20 weekendjes weg waarin je met andere G.S.A.C.’ers buiten kan klimmen, is er een week wintersport en een zomerklimweek. Klimmen doe je nooit alleen, daarom zijn er genoeg sociale activiteiten te beleven met maandelijkse borrels en activiteiten. Leden van G.S.A.C. kunnen gebruik maken van de klimmuur wanneer deze vrij is. Hiervoor moet je in bezit zijn van een klim aantekening. Kijk op de website van G.S.A.C. voor de beschikbaarheid van de klimmuur.
Terug naar sportoverzicht
Klimmen Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!