Aclo logo

Gewichtheffen

  
Sporten

Wat is Gewichtheffen?

Bij (olympisch) gewichtheffen draait om het tillen van zware gewichten in gestandaardiseerde technieken zoals de snatch en clean & jerk.

Fitness

Met een ACLO fitnessabonnement kan je gebruikmaken van de fitnessruimte op het ACLO Sportcentrum. Hier kan je gebruik maken van apparaten, maar ook van losse gewichten. Je kunt gewichtheffen ook op het ACLO Power Station beoefenen, mits je een ACLO fitnessabonnement en een Power-aantekening hebt. Lees hier meer over het Power Station.

Wil je leren hoe je met een combinatie van apparaten en losse gewichten sterker kan worden? Kijk ook eens bij fitness.

Cursus

Tijdens deze introductiecursus leer je de basis van het Olympisch Gewichtheffen. Je leert hoe je op een correcte en veilige manier de twee wedstrijdonderdelen van deze discipline moet uitvoeren: de snatch en de clean & jerk. Hiernaast leer je ook hoe je ondersteunende oefeningen kan inzetten om de hoofdonderdelen te verbeteren. De lessen zullen beginnen met een begeleide warming up, waarna de juiste technieken van de wedstrijdonderdelen zullen worden getoond, waar de deelnemers vervolgens zelf mee gaan oefenen. 

De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1 tot 2 uur les krijgt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes.

Locaties

Je kan deze sport op het ACLO Sportcentrum en op ACLO Power station beoefenen.


Northside Barbell
Northside Barbell is dé studenten krachtsport vereniging van Groningen. Ben je geïnteresseerd in power- of weightliften, en wil jij het beste uit jezelf halen? Dan is Northside Barbell de perfecte vereniging voor het behalen van al jouw doelen. Bij ons train je samen met andere enthousiaste krachtsporters met de beste equipment. Doe mee aan je eerste wedstrijd, of maak gebruik van de beschikbare coaching om je techniek te perfectioneren. Van beginners tot gevorderden, iedereen is welkom!
Terug naar sportoverzicht
Gewichtheffen Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!