Aclo logo

VERTROUWENSCONTACTPERSOON

  

Bij de ACLO vinden we het belangrijk om een veilige sportomgeving te bieden waarin iedereen zich thuis voelt. Samen doen we er alles aan om grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, conflicten en ruzie, discriminatie en seksuele intimidatie binnen onze stichting te voorkomen om zo te zorgen voor een veilig sportklimaat. Daarom heeft de ACLO twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Zij fungeren als centraal aanspreekpunt om zo te zorgen dat de wijze waarop we met elkaar omgaan respectvol en veilig is. Deze contactpersonen zijn niet verantwoordelijk voor het oplossen van het incident, maar om een luisterend oor te bieden en adviseren over vervolgstappen.

Contactgegevens

De vertrouwenscontactpersonen van de ACLO zijn Paolo Bakker (oud bestuurslid The Knickerbockers) en Velda Tjalma (oud-Algemeen Bestuurslid van de ACLO). Een afspraak voor een (telefoon)gesprek met de vertrouwenscontactpersonen kan gemaakt worden via het volgende e-mailadres: vcp@aclosport.nl. Hierin kun je aangeven of je een voorkeur hebt voor een afspraak met Paolo of met Velda.

Paolo (+31 637403007) en Velda (+31 687381764) zijn ook direct telefonisch bereikbaar. Ze zullen je bij een gemiste oproep zo snel mogelijk terugbellen. Als je behoefte hebt aan contact met mensen van buiten de ACLO kan je altijd terecht bij het Centrum Veilige Sport Nederland. 

Velda Tjalma

Mijn naam is Velda Tjalma en ik ben een van de twee vertrouwenscontactpersonen van de ACLO. Als student ben ik vanaf het begin van mijn studententijd actief geweest bij de ACLO en
verschillende studentensportverenigingen. Sport is, in mijn optiek, het leukste wat er is en hoe fantastisch is het dat je dit samen met andere studenten kan doen. Sporten is leuk, maar dit geldt wel alleen wanneer je dit op een veilige en prettige manier kan doen. Ik zal luisteren naar je problemen en meedenken over de vervolgstappen die je kan ondernemen. Samen met elkaar hoop ik op deze manier ervoor te zorgen dat sporten daadwerkelijk leuk blijft! Wil je contact met mij dan kun je mij een mailtje sturen via vcp@aclosport.nl. We kunnen dan samen bekijken of een fysiek, online of telefonisch gesprek het fijnste werkt. Mocht je twijfelen of je met je vragen bij een van ons terecht kan, mail gerust, dan denken we met je mee!

Velda Tjalma

Paolo Bakker

Mijn naam is Paolo Bakker en samen met Velda ben ik vertrouwenscontactpersoon bij de ACLO. Ik studeer inmiddels al een tijdje in Groningen en ben momenteel bezig om mijn master af te ronden. Daarnaast ben ik werkzaam bij de gemeente Assen en voetbal ik in mijn vrije tijd bij The Knickerbockers (TKB). Ik zit nu ruim vijf jaar bij deze prachtige club en heb naast een bestuursjaar ook als vertrouwenscontactpersoon binnen de vereniging gefungeerd. Niet alleen bij TKB, maar in de algehele Groningse studentensport is er geen ruimte voor ongewenst gedrag en iedereen hoort zich thuis te voelen. Neem daarom vooral contact op wanneer je ongepast gedrag ervaart of je het gevoel hebt dat ongepast gedrag plaatsvindt. Ik zal een luisterend oor bieden, advies geven en discreet omgaan met de situatie. Mocht er iets spelen, heb je vragen, of wil je graag praten over een situatie, dan kan je een afspraak maken via vcp@aclosport.nl of mij bereiken op +31637403007.

Paolo Bakker