Aclo logo

Fitness

  
Sporten

Wat is Fitness?

Bij de ACLO kan je op meerdere manieren fitnessen. Met een fitnessabonnement kan je onbeperkt gebruikmaken van de fitnessruimte op het Sportcentrum en zo zelfstandig werken aan je kracht of conditie. Er zijn ook cursussen die je kunt volgen om de basis van fitnessen te leren.

Wil je onbeperkt gebruikmaken van de fitnessruimte op het ACLO Sportcentrum, dan heb je naast het standaard abonnement een aanvullend abonnement nodig. Kijk hier voor de tarieven.

Als je wilt fitnessen in de vorm van krachttraining op het ACLO Power Station, dan heb je naast je fitnessabonnement ook een Power-aantekening nodig. Lees hier meer over hoe je deze aantekening kan verkrijgen.

Cursus fitness

In deze cursus leer je de beginselen van fitness zodat je na afloop van deze cursus zelf in onze fitness aan de slag kunt! Er wordt zowel aandacht besteed aan losse gewichten en oefeningen met apparaten. Ook leer je over de juiste arbeid/rust verhoudingen en hoe je de intensiteit van je trainingen kunt laten aansluiten bij je doelstellingen. De cursus vindt plaats in het WAS. 

De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1,5 uur les krijgt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes. Neem voor deze cursus je sportkleren en een handdoek mee.

Cursus fitness compound

Tijdens de fitness compound cursus leer je de drie grote compound lifts. Deze cursus is gericht op beginners in de fitness en zal de focus leggen op techniek en uitvoering. In de eerste week zal de squat aan bod komen, in de tweede week de deadlift en in de derde week de bench press. Tijdens de laatste twee weken is er de mogelijkheid om persoonlijke vragen te stellen en de focus te leggen op punten waar je zelf aan wil werken.

De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1 uur les krijgt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes. Neem voor deze cursus je sportkleren en een handdoek mee.

Cursus women on weights

Tijdens deze 5 weken durende cursus zullen instructeurs informatie geven over hormonen en hoe hormonen van invloed kunnen zijn op de uitvoering van verschillende oefeningen. Daarnaast zal de focus liggen op veiligheid. Er zal aandacht besteed worden aan het aanleren van de goede techniek. Tot slot zal worden uitgelegd waarom mannen en vrouwen niet alle oefeningen op dezelfde manier hoeven uit te voeren en hoe dit verschil in je voordeel gebruikt kan worden.

De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1,5 uur les krijgt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes. 

Kijk ook bij: krachtsport


Locatie

Northside Barbell
Northside Barbell is dé studenten krachtsport vereniging van Groningen. Ben je geïnteresseerd in power- of weightliften, en wil jij het beste uit jezelf halen? Dan is Northside Barbell de perfecte vereniging voor het behalen van al jouw doelen!
Terug naar sportoverzicht
Boksen Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!