Aclo logo

Powerliften

  
Sporten

Wat is Powerliften?

Powerliften is een krachtsport waarbij deelnemers zich richten op drie hoofdoefeningen: de squat, bench press en deadlift.

Fitness

Met een ACLO fitnessabonnement kan je gebruikmaken van de fitnessruimte op het ACLO Sportcentrum. Hier kan je gebruik maken van apparaten, maar ook van losse gewichten. Je kunt powerliften ook op het ACLO Power Station beoefenen, mits je een ACLO fitnessabonnement en een Power-aantekening hebt. Lees hier meer over het Power Station.

Wil je leren hoe je met een combinatie van apparaten en losse gewichten sterker kan worden? Kijk ook eens bij fitness.

Cursus

Tijdens deze introductiecursus leer je de basis van het powerliften. Je leert hoe je veilig een squat, bench press en een deadlift moet uitvoeren. Hiernaast leer je ook hoe je ondersteunende oefeningen kan inzetten om de hoofdonderdelen te verbeteren. De lessen zullen beginnen met een begeleide warming-up, waarna de juiste technieken van de wedstrijdonderdelen zullen worden getoond, waar de deelnemers vervolgens zelf mee gaan oefenen. 

De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1 tot 2 uur les krijgt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes.


Locatie

Northside Barbell
Northside Barbell is dé studentenkrachtsportvereniging van Groningen. Ben je geïnteresseerd in power- of weightliften, en wil jij het beste uit jezelf halen? Dan is Northside Barbell de perfecte vereniging voor het behalen van al jouw doelen. Bij ons train je samen met andere enthousiaste krachtsporters met de beste equipment. Doe mee aan je eerste wedstrijd, of maak gebruik van de beschikbare coaching om je techniek te perfectioneren. Van beginners tot gevorderden, iedereen is welkom!
Terug naar sportoverzicht
Powerliften Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!