Aclo logo

Zweefvliegen

  
Sporten

Wat is Zweefvliegen?

Zweefvliegen is een luchtvaartactiviteit waarbij vliegtuigen zonder motor worden gebruikt om te vliegen. Hierbij maak je gebruik van opwaartse luchtstromen zoals thermiek en hellingwinden.

Cursus

Heb je ook wel eens de wens gehad om zo vrij als een vogel te kunnen vliegen? Dat kan met deze eendaagse cursus, aangeboden door NNZC. Je maakt bij deze cursus twee vluchten om zo de beginselen van het zweefvliegen mee te krijgen.

Belangrijke punten bij deze cursus:

  • Bij deze cursus betaal je een eigen bijdrage van €60,-. Je betaalt dit voorafgaande van de cursus in de app, je krijgt deze kosten niet terug! 
  • Het is vanwege een taalbarrière niet mogelijk voor internationale studenten om deel te nemen aan de cursus.
  • Neem zonnebrandcrème, een zonnebril en een flesje water mee, er is weinig schaduw op een vliegveld.
  • Neem een jas en een trui mee, het kan ook vrij koud zijn.
  • 100 kg is het maximum gewicht voor deelname aan de cursus.
  • Lukt het niet om twee vluchten te maken, dan kan het zijn dat een of meerdere vluchten verplaatst worden naar een volgende cursusdag.

Als de cursus in de aankomende periode wordt aangeboden, kan je je hiervoor inschrijven via de ACLO-app. Als je meedoet aan de cursus, houd je mail dan goed in de gaten. We nemen via deze weg contact met je op over de precieze locaties.


Locatie

Zweefvliegen Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!