Aclo logo

Trailrunning

  
Sporten

Wat is Trailrunning?

Trailrunning is een vorm van hardlopen die plaatsvindt op off-road paden, zoals bosroutes of heuvelachtige terreinen.

Cursus

Tijdens de 5-weekse cursus zul je op verschillende plekken rondom Groningen gaan lopen om kennis te maken met verschillende typen ondergrond (blubber en klei, mul zand, hoogteverschillen, etc..). Verschillende topics zullen aan bod komen zoals kleding en schoeisel, verschillende materialen, basis trainingsfysiologie en loopscholing. Het doel van de training is niet om zoveel mogelijk kilometers te lopen. De cursus zal bestaan uit clinics en geen trainingen. Er zal zoveel mogelijk gedifferentieerd worden in belasting tussen de verschillende deelnemers, wat maakt dat deze cursus voor zowel beginners als gevorderden geschikt is!

Deelnemers moeten voorafgaand aan de cursus in staat zijn minimaal 2,5 kilometer achter elkaar hard te kunnen lopen op een rustig tempo. Er zal iedere les minimaal 5 km gelopen worden.

De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1 uur les krijgt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes. De locatie varieert per les; de docent vertelt je aan het eind van elke les waar de volgende les zal plaatsvinden.


Trailrunning Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!