Aclo logo

topsport

  

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanze hebben een topsportregeling waardoor je het beste uit je topsportcarrière en maatschappelijke carrière kunt halen; je combineert je studie met topsport. Honderden topsporters gingen je al voor! Ontdek op hanze.nl/topsport en rug.nl/topsport waarom het aanbod voor erkende topsporters en studenten met een topsportstatus in Groningen uniek is in Nederland. Je kunt topsportstatus aanvragen bij je onderwijsinstelling.

Topsport en de ACLO

Als student met een topsportstatus kun je gratis een ACLO abonnement & fitness abonnement aanvragen. Je kunt hiermee onbeperkt gebruikmaken van de sportfaciliteiten, zoals de fitnessruimte en verschillende sportvelden en -zalen. Daarnaast kun je kosteloos meedoen met verschillende groepslessen en cursussen. Klik hier voor het overzicht van het gehele sportaanbod. Voor vragen over het gratis ACLO & Fitness abonnement, mail naar ce@aclosport.nl.

Verenigingen en topsport 

Je kunt je als topsporter aansluiten bij studentensportverenigingen als zij op topsportniveau sport beoefenen. Momenteel kan dit bij A.G.S.R. Gyas en G.S.R. Aegir. Zij hebben samen met de Koninklijke Nederlandse Roeibond het Regionaal Talent Centrum Roeien Noord-Nederland (RTC) opgericht om toproeiers op te leiden. 

Ervaringen

In de drie video’s hieronder kan je wat ervaringen bekijken van topsporters in Groningen. 

Video 1 - Alex Toonen, Joris Kluvers, Kimo Beerenschot, Stefan Slagter en Iris Hochstenbach: roeien (https://youtu.be/S-U7192hxes

Video 2 - Ilse Kolkman: roeien (https://youtu.be/xYSCrg6NB6k

Video 3 - Melissa Wijfje: langebaanschaatsen. (https://youtu.be/lIF0G5lck9w)