Aclo logo

RESERVERINGSSYSTEEM

  

Voor deelname aan cursussen, groepslessen, open uren en het maken van reserveringen dien je een reservering te maken in de ACLO app. Op deze pagina lees je de regels die betrekking hebben op de reserveringen.

Cursussen

Elke periode worden er andere cursussen aangeboden. Voor elke cursusperiode zijn er inschrijfdeadlines waar je rekening mee moet houden als je een cursus wilt doen. Het is niet mogelijk om buiten deze deadlines deel te nemen aan een cursus. Voor cursussen moet je je inschrijven via de ACLO app of door in te loggen op de website.

Let op! Voor cursussen moet je bij 80% van de lessen aanwezig zijn. Als dit niet het geval is, wordt je account geblokkeerd totdat je de boete van 10 euro hebt betaald aan de balie van het sportcentrum. Als je door colleges, werk en andere verplichtingen de lessen niet kunt bijwonen, heb je geen recht op annulering. Als er lessen uitvallen, tellen deze niet mee voor je 80% aanwezigheid.

Je kunt je online inschrijven voor cursussen in de ACLO app. Ga naar shop en klik op de cursus die je wilt volgen. Je kan je aanmelden voor maximaal drie cursussen, hierbij kan je een prioriteit aangeven. Aanmelden kan vanaf drie weken voor het begin van een nieuwe cursusperiode. De inschrijfperiode duurt twee weken.

Als er meer inschrijvingen dan plaatsen zijn voor een cursus, vindt er een loting plaats. Na de loting ontvangen alle inschrijvers een e-mail of zij zijn ingeloot voor de cursus of niet.

Als je bent ingeloot voor een cursus kun je gedurende drie dagen je inschrijving bevestigen (tot woensdagavond 23:59). Dit kan online via de ACLO app of via de website. Pas als je de inschrijving bevestigd hebt, is je plaats in de cursus gegarandeerd! Het weigeren of accepteren van een cursusplek kan gedaan worden via profiel -> raffles.

Als er na de bevestigingstermijn nog plaatsen over zijn voor een cursus, kun je je in de ACLO app na-inschrijven voor een cursus. Deze gaan open op 09:00 uur op donderdagen na de deadline van de voorinschrijvingen. Na-inschrijving is mogelijk tot 16.00 uur vóór de dag van de start van de cursus. In de na-inschrijving geldt vol=vol.

Het is mogelijk om een cursus te annuleren tot maximaal twee dagen voor het begin van de eerste les van de cursus. Het annuleren van één les is niet mogelijk. Het systeem of de trainer zal registreren dat je niet aanwezig bent en er zal een e-mail met een waarschuwing worden verstuurd.

Indien je geen 80% van de cursuslessen aanwezig bent, zal jouw ACLO abonnement geblokkeerd worden totdat je een boete van 10 euro hebt betaald. 

Leden van SPR kunnen alleen meedoen met de na-inschrijving.

GEBRUIK jij de
AClo app al?

Boek al je groepslessen, cursussen, open uren en sportvelden via de ACLO App. Ook kun je hier een (nieuw) ACLO abonnement kopen of verlengen.

Groepslessen en open uren

Je dient vóór deelname aan een groepsles of open uur je in te schrijven via de ACLO app of via de website.

 1. Inschrijven en annuleren
  Je kan je online inschrijven via de ACLO app of via de website. Inschrijven kan vanaf zeven dagen van tevoren. Je kan een boeking tot 60 minuten voor aanvang annuleren.
 2. QR code scannen
  Je kan vanaf 15 minuten vóór de les en 15 minuten na de start van de les tijd om de QR code in of bij de zaal te scannen en jezelf zo aanwezig te melden voor de les. Mocht je dit niet lukken, mag je de docent om hulp vragen.
 3. Controlesysteem
  Bij het niet komen opdagen bij een boeking ontvang je de eerste twee keren een waarschuwing. De derde keer zal je ACLO account voor een periode van twee weken geblokkeerd worden. Wil je binnen deze twee weken sporten dan kun je ook een boete betalen van 10,- euro.

VRIJ RESERVEREN

Voordat je vrij kan spelen op banen of in zalen, dien je een reservering te maken in de ACLO app of via de website.

 1. Inschrijven en annuleren
  Je kan je online inschrijven via de ACLO app of via de website. Inschrijven kan vanaf zeven dagen van tevoren. Je kan een boeking tot 60 minuten voor aanvang annuleren. Als je met meerdere personen speelt, hoeft maar één iemand de reservering te maken. De andere spelers dienen wel in het bezit te zijn van een ACLO-abonnement. Het is niet toegestaan twee opeenvolgende uren te reserveren.
 2. Aanmelden
  Meld je bij de balie van het Sportcentrum. Hier zal aan alle deelnemende sporters gevraagd worden een QR code te scannen.
 3. Controlesysteem
  Bij het niet komen opdagen bij een boeking ontvang je de eerste twee keren een waarschuwing. De derde keer zal je ACLO account voor een periode van twee weken geblokkeerd worden. Wil je binnen deze twee weken sporten dan kun je ook een boete betalen van 10,- euro.

Blokkades en waarschuwingen

De hierboven genoemde waarschuwingen bij het niet op komen dagen bij een boeking of cursus blijven 180 dagen staan. Als je een nieuw ACLO-abonnement aanschaft, vervalt de waarschuwing ook. Als je ACLO-account geblokkeerd is, kan je geen nieuwe boekingen maken. Je kan nog wel naar de boekingen gaan die je voor het ontvangen van de boete al had gemaakt.

chevron-down