Aclo logo

Schaatsen

  
Sporten

Wat is Schaatsen?

Schaatsen is een sport waarbij het doel is om zo snel mogelijk een bepaalde afstand af te leggen over het ijs.

Cursus

Via de ACLO kan er een vijfweekse schaatscursus worden gevolgd op de ijsbaan van sportcentrum Kardinge. De cursus is bedoeld voor beginnende schaatsers. De groep wordt ingedeeld op basis van niveau en krijgt training van deskundige trainers. Tijdens de training staat de techniek van het schaatsen centraal.

Voor deze cursus zijn handschoenen verplicht en wordt een muts of helm sterk aangeraden. Het is mogelijk om op eigen schaatsen deel te nemen of om schaatsen te huren bij de ijsbaan (tegen een vergoeding van €6,- per keer). Er kan alleen aan de cursus worden deelgenomen met langebaanschaatsen, dus niet met hockey- of kunstschaatsen.

Deelname aan de cursus is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes.


Locatie

G.S.S.V. Tjas
Heeft het je altijd al leuk geleken om te leren schaatsen? Of kan je al schaatsen en wil je jouw schaatstechniek op de lange baan aanscherpen? Dan is Tjas wat voor jou! Zowel de absolute beginner als de gevorderde schaatser is bij Tjas aan het juiste adres. Naast het sportieve gedeelte kent Tjas een erg actief verenigingsleven. Er zijn borrels, etentjes en wel twintig commissies! Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op onze website of mail naar info@tjas.nl.
Terug naar sportoverzicht

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!