Aclo logo

Schermen

  
Sporten

Wat is Schermen?

Schermen is een sport waarbij twee tegenstanders elkaar uitdagen met verschillende wapens, zoals degen, floret of sabel, met als doel punten te scoren door elkaar te raken.

Cursus

De 5-weekse scherm cursus wordt gegeven op het wapen degen. Dit wapen blijft het dichtst bij het oorspronkelijke duel van schermen en is daardoor het meest geschikt voor een introductiecursus. De lessen bestaan uit een warming-up gevolgd door voetenwerk, waarna het grootste deel van iedere les zal zijn gewijd aan handelingen met het wapen. Deze zullen in een logische volgorde van offensieve en defensieve handelingen worden aangeboden. Dit geheel wordt in de laatste les afgesloten met een toernooitje waardoor je alle opgedane vaardigheden in de praktijk brengt. Voor deze cursus hoef je geen speciale kleding aan te schaffen!

De cursus is bedoeld voor beginners. De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1,5 uur les krijgt. Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes.


Locatie

G.S.S.V. Donar 1881
Iemand over de kling jagen, aan je degen rijgen of lekprikken, het kan allemaal! Nou ja, spreekwoordelijk dan hé… Naast schermen organiseren we regelmatig filmavonden en hebben we een maandelijkse borrel. Heb je altijd al willen schermen, schroom niet en kom langs bij onze prachtige vereniging. Geïnteresseerd in deze sport? Kijk ook op de website van de vereniging G.S.S.V. Donar 1881.
Terug naar sportoverzicht
Schermen Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!