Aclo logo

Tennis

  
Sporten

Wat is Tennis?

Tennis speel je met een racket en neongele ballen. Je kan een partijtje spelen met z’n tweetjes, maar ook twee tegen twee voor een zogenaamde ‘dubbel’.

Cursus

Beginners (5 weken)

Deze cursus is bedoeld voor studenten die nog nooit hebben getennist of die nog geen rally kunnen spelen op een hele baan. Tijdens de cursus zal de nadruk liggen op het aanleren van een forehand, backhand en service. Aan het eind van de cursus zal de docent bekijken of je eventueel het niveau van de vervolgcursus aankunt. Rackets zijn aanwezig bij de cursus. 

De cursus duurt 5 weken waarvan je elke week 1 uur les krijgt. Deelname is gratis en je kunt je inschrijven via de ACLO-app. 

Vervolg (10 weken)

Deze cursus is bedoeld voor studenten die een rally kunnen spelen, maar nog niet het niveau hebben om zelfstandig een partij te spelen. De nadruk in deze cursus ligt op het verbeteren van de techniek en tactiek. Daarnaast worden de tennisregels behandeld. Studenten die zelfstandig een partij kunnen spelen, wordt aangeraden lid te worden van een vereniging of gebruik te maken van het vrij reserveren. Rackets zijn aanwezig bij de cursus.

De cursus duurt 10 weken waarvan je elke week 1 uur les krijgt. Deelname is gratis en je kunt je inschrijven via de ACLO-app.

Vrij reserveren

Je kunt een tennisbaan reserveren via de app. De reserveringen openen een week van tevoren. Kijk in de app voor de actuele tijden van het reserveren van een tennisbaan.

Tennisrackets zijn te huur voor €1,00 bij de balie van het Sportcentrum. Mocht je nieuwe tennisballen nodig hebben, zijn deze hier ook te koop voor € 6,50 per blik. De tennisbanen zijn in de winter voorzien van blaashallen.


Locatie

T.C. Veracket
T.C. Veracket is dé gezelligste, onafhankelijke studententennisvereniging van Groningen! Met 555 leden van alle niveaus, studiejaren en leeftijden is T.C. Veracket de perfecte plek voor iedereen die tennis wil combineren met gezellige feestjes en de leukste activiteiten. Ga bijvoorbeeld mee op liftweekend, naar Roland Garros, de wintersport, het introductieweekend, externe toernooien of een van de vele andere activiteiten. Jij bepaalt hoe je tijd bij T.C. Veracket eruit ziet.
G.S.T.C.
De G.S.T.C. is opgericht op 9 februari 1932 en daarmee de oudste studententennisvereniging van Nederland. En sinds dit jaar ook nog eens uitgeroepen tot leukste studenten tennisvereniging! Iedere donderdag wordt er op de banen fanatiek getosst en geborreld op het clubhuis: ''t Haarhuisje'.  Bij de G.S.T.C. hoef je je nooit te vervelen want gedurende het gehele jaar worden leuke evenementen georganiseerd. Meer informatie vind je op www.gstc.nl
TAM
TAM (Tennisclub Albertus Magnus) is de leukste, mooiste, gezelligste én hoogst spelende studenten tennisvereniging van Nederland! Voor zowel beginners als toptennissers biedt TAM uitstekende trainingsmogelijkheden en spelen we ieder jaar de KNLTB voorjaarscompetitie. Naast tennis kent TAM vele feesten, activiteiten zoals het NK Minitennis, Davis Cup en ons open toernooi. Ook kun je actief worden in een van de vele commissies. TAM heeft 600 leden en is daarmee de grootste tennisvereniging voor studenten in Groningen.
Terug naar sportoverzicht
Tennis Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!