Aclo logo

Wadlopen

  
Sporten

Wat is Wadlopen?

De Waddenzee is een zee waarin je kunt rondlopen als het water maar laag genoeg staat. Wadlopen is dus een voettocht over de bodem van de Waddenzee in de uren voor en na laagwater.

Cursus

Je kunt tijdens een cursus wadlopen één keer mee met een tocht op de bodem van de Waddenzee. Daarbij kun je slikvelden (zwaar lopen), zandplaten en geulen tegenkomen. Die geulen bepalen waar je langs kunt, want het contact met de bodem mag niet verloren gaan. Er zijn lichte en zware tochten. De tocht zwaarte wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid slik die er op de route ligt. 

Deelname is gratis. Als de cursus in de aankomende periode wordt aangeboden, kan je je hiervoor inschrijven via de ACLO-app. Via deze weg krijg je ook meer informatie over de exacte locatie. Houd er rekening mee dat er ook een informatiebijeenkomst is op het Sportcentrum. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes. De cursus wordt georganiseerd door Arenicola.

Locaties

Voorafgaand aan de wadlooptocht is een informatieavond. Tijdens deze avond hoor je waar je precies wordt verwacht.


Wadlopen Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!