Aclo logo

locaties

  

Sporters met een ACLO-abonnement kunnen op meerdere plaatsen sporten. Op deze pagina vind je meer informatie over de faciliteiten.

Faciliteiten Aclo

ACLO Sportcentrum

Het ACLO Sportcentrum is te vinden op Zernike Campus en heeft het grootste sportaanbod. Op en rondom het sportcentrum zijn hockeyvelden, voetbalvelden, tennisbanen, padelbanen, squashbanen, een klimmuur, een dojo en een beachvolleybalveld. Daarnaast zijn er veel ruimtes die voor meerdere sporten gebruikt kunnen worden en waar groepslessen en cursussen gegeven worden. De fitness bevindt zich ook in dit gebouw.

Er zijn kleedkamers met douches aanwezig en je kunt hier veel materiaal dat bij het vrij reserveren gebruikt wordt huren of lenen. Meteen links na binnenkomst is de infobalie; hier kun je inchecken voor veel reserveringen, materiaal huren/lenen en vragen stellen over je abonnement of het sportaanbod.

GEBRUIK jij de
AClo app al?

Boek al je groepslessen, cursussen, open uren en sportvelden via de ACLO App. Ook kun je hier een (nieuw) ACLO abonnement kopen of verlengen.

ACLO Station

Deze locatie is te vinden naast Hoofdstation Groningen. Bij binnenkomst is een balie (hier kan je geen materiaal huren) en er zijn tevens een paar cardio-apparaten. Deze locatie heeft een zaal voor groepslessen en kleedkamers met douches.

ACLO Power Station

Naast het ACLO Station vind je het ACLO Power Station. Je kan deze fitnessruimte alleen betreden als je een Power aantekening hebt. Lees hier hoe je deze aantekening kunt betreden.

Willem-Alexander Sportcentrum (WAS)

Het WAS is net als het ACLO-Sportcentrum te vinden op Zernike Campus. Hier zijn een aantal sportzalen die gebruikt kunnen worden door verenigingen, maar er vinden ook veel groepslessen en cursussen plaats. Het WAS heeft een eigen fitnessruimte waar soms een cursus plaatsvindt. Er zijn kleedkamers en douches in het gebouw.

Het zwembad is ook in het WAS. Hier zijn ook kleedkamers en douches.

Fysiotherapie

Zowel op het ACLO Sportcentrum als ACLO Station is een fysiotherapiepraktijk gevestigd. Fysiotherapie Connor heeft een locatie op het ACLO Station. Fysiotherapie Kroon is op beide locaties gevestigd. Beide praktijken bieden de optie tot een korte, gratis intake voor ACLO-sporters en SPR-leden.

Voor meer informatie, zie:

Fysiotherapie Connor: https://connorsports.nl/fysiotherapie/

Fysiotherapie Kroon: https://www.fysiokroon.nl/

Samenwerking ACLO en Sportcentrum

De ACLO en het Sportcentrum zijn twee gescheiden organisaties, maar werken nauw met elkaar samen. De ACLO is verantwoordelijk voor het sportaanbod en het Sportcentrum zorgt ervoor dat de hierboven beschreven faciliteiten in orde zijn. 

Ook werken de organisaties samen aan grote projecten, zoals de nieuwbouw van het Sportcentrum. Tot slot wordt de ACLO bestuurd door een studentenbestuur, terwijl het personeel van het Sportcentrum afgestudeerd en werkend is.