Aclo logo

Roeien

  
Sporten

Wat is Roeien?

Roeien is een sport waarbij roeiers in boten met roeispanen peddelen om vooruit te komen. Dit kan gedaan worden in boten met één tot acht roeiers. Het is een populaire studentensport omdat het mogelijk is op hoog niveau te kunnen roeien, ook als je voor je studententijd nooit aan deze sport hebt gedaan.

Gyas
Gyas is de grootste studenten roeivereniging van Nederland. Zelfs zonder roeiervaring is het mogelijk om binnen een aantal jaar mee te doen op internationaal niveau. Daarnaast kent Gyas een actief verenigingsleven met borrels, feesten, bootenhuyschmaaltijden, commissies en tal van andere sociale activiteiten. Kijk ook op de site A.G.S.R. Gyas.
Aegir
Aegir is een studentenroeivereniging met een rijke historie sinds 1878. De vereniging bestaat uit een hechte groep van (top)sporters en ondernemende studenten. Naast het roeien kan je wedstrijden starten, plaatsnemen in een van de vele commissies en natuurlijk feesten! Beleef de mooiste tijd van je studentenleven bij Aegir. Kijk ook op de site G.S.R. Aegir.
Terug naar sportoverzicht
Roeien Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!