Aclo logo
Nieuws
  
Nieuws

Sport van de Week: Badminton

23 jan 2023

G.S.B.C. AMOR staat voor Groninger Studenten Badminton Club ‘Alles Met Ons Racket’, en is de enige studenten badminton vereniging in Groningen. Bij AMOR heb je de kans om twee keer per week te kunnen trainen: op de dinsdagavond en op vrijdag in de namiddag. Op dinsdag spelen ze in zes verschillende trainingsgroepen variërend in spelniveau, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan spelen en trainen. Het speelniveau is zo divers als je maar kan bedenken: de hoogste teams spelen op landelijk niveau en de lagere teams op regionaal niveau. Het is echter ook mogelijk om recreatief te spelen.

Trainingen bij AMOR bestaan zowel uit het krijgen van training van een trainer als het spelen van wedstrijden aansluitend aan de trainingsoefeningen. Op dinsdagavond spelen ze in de Struikhal van 18:30-23:00. Als je voor het eerst badminton gaat spelen, dan kan je het beste langskomen op dinsdag van 20:00-21:30. Mocht je al wel wat badminton ervaring hebben, dan kan je mailen naar info@gsbcamor.nl zodat ze je wat beter in een groep kunnen plaatsen. Op vrijdag trainen ze van 17:00-19:00 in de Struikhal. De training is vooral gefocust op competitiespelers, maar ook recreanten zijn meer dan welkom om hier mee te doen.

Door de Promocommissie wordt er elke eerste woensdag van de maand een borrel georganiseerd. Tijdens deze borrels leer je veel leden op een andere manier kennen en het is altijd erg gezellig. Naast de borrels worden er regelmatig etentjes georganiseerd, zoals het Dies-etentje, Kerstdiner en afsluitend-seizoens-etentje. Om het seizoen fit in te gaan wordt er een trainingskamp georganiseerd en tegen het einde van het seizoen wordt het Schierweekend gehouden.

Wist je dat?

  • Badminton de snelste racketsport is en dat shuttles soms wel een snelheid kunnen bereiken van meer dan 400 kilometer per uur.
  • De meeste aantal slagen in één minuut 123 bedraagt. Dat is dus net iets meer dan 2 slagen per seconden.
  • De Nederlands-Chinese speelster Yao Jie in 2002 Europees kampioen werd in het enkelspel voor vrouwen.
Badminton Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!

Download voor Android
Download voor IOS