Aclo logo

American football

  
Sporten

Wat is American football?

Bij American football proberen twee teams van elf spelers de bal in de endzone van de tegenstander te krijgen of tussen de goalposts te schoppen om punten te scoren. Het omvat fysiek contact, strategie en gespecialiseerde posities zoals quarterback en wide receiver.

Cursus

De cursus American Football wordt georganiseerd door de Groningen Giants en zij leren je als ‘rookie’ de basisprincipes van de sport. Je leert hoe het is om de Quarterback te zijn en de ‘pigskin’ (bal) te gooien. Ook zul je de bal vangen als ‘Receiver’, ermee rennen als ‘Runningback’ en voelen hoe het is om je tegenstanders te tacklen als ‘Linebacker’. 

Je hebt voor deze cursus geen ervaring nodig met American football of andere contactsporten. Er zijn 5 lessen van elk 90 minuten. De cursus vindt plaats op Sportpark Corpus den Hoorn. Je krijgt een helm en schouderpads te leen. Als je zelf voetbalschoenen of een bitje hebt, kan je deze meenemen maar dit is niet verplicht. Na deelname aan de cursus kan je meteen lid worden van de vereniging en aan hun trainingen meedoen (maandag en woensdag van 20:00-22:00).

Deelname aan de cursus is gratis. Je kunt je hiervoor inschrijven via de ACLO-app. Kijk hier voor een overzicht van de cursusperiodes.


Locatie

Groningen Giants
De Groningen Giants is dé American Football vereniging van het noorden en in 2015 gepromoveerd naar de hoogste klasse. Nieuwe spelers van alle bouwen zijn welkom! Ben jij een teamspeler die tegen een stootje kan en wil je discipline combineren met gezelligheid? Kom dan langs op een training en maak kennis met de Giants!
Terug naar sportoverzicht
American football Aclo

Download de aclo app

Boek al je groepslessen en reserveer nu je sportveldjes via onze ACLO-abonnement. Ook kun je hier alvast je ACLO Card kopen voor aankomend studiejaar!