Aclo logo

uitzonderingen abonnementen

  

Op deze pagina lees je of je in aanmerking kan komen voor een ACLO-abonnement als je geen voltijds of deeltijds student (meer) bent aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) of de Hanzehogeschool Groningen (HG).

Aclo fitness

Hoogtarief en laagtarief

Op de algemene tarieven pagina staan de reguliere tarieven vermeld; dit is het laagtarief. In sommige gevallen dient het hoogtarief betaald te worden; dit is een hoger bedrag. Veel van de hieronder genoemde uitzonderingen dienen het hoogtarief te betalen. Hieronder staan de bedragen die passen bij het hoogtarief. 

Hoogtarief

Let op! Wanneer je een dagabonnement hebt aangeschaft en dezelfde dag toch graag een jaarabonnement wilt, kun je de €7,50 bij de balie terugvragen.

De prijs van het aanvullende fitnessabonnement is niet anders voor sporters die het hoogtarief moeten betalen voor het reguliere ACLO-abonnement. 

Afgestudeerd aan de RUG of HG

Je kan tot drie jaar na afstuderen nog een ACLO-abonnement aanschaffen. Ga hiervoor naar de balie van het Sportcentrum. Op vertoon van je diploma kan je hier een abonnement aanschaffen. Je betaalt hiervoor het hoogtarief.

Gestopt met studie aan de RUG of HG

Je kan nog tot één jaar na het stoppen van je opleiding een ACLO-abonnement kopen. Ga hiervoor naar de balie van het Sportcentrum en neem je bewijs van inschrijving mee. Ook hier betaal je het hoogtarief.

GEBRUIK jij de
AClo app al?

Boek al je groepslessen, cursussen, open uren en sportvelden via de ACLO App. Ook kun je hier een (nieuw) ACLO abonnement kopen of verlengen.

Student aan een andere universiteit of hogeschool dan RUG of HG

Als je aan een andere Nederlandse universiteit studeert, kan je voor het laagtarief een ACLO-abonnement aanschaffen als je kunt aantonen dat je voor minimaal drie maanden in Groningen bent. Als je korter dan drie maanden in Groningen bent en je hebt een sportabonnement bij een andere overkoepelende studentensportorganisatie en je kunt beide aantonen, mag je tot drie maanden gratis gebruik maken van het sportaanbod. Ga hiervoor naar de balie van het Sportcentrum.

Als je aan een andere Nederlandse hogeschool studeert, kan je in sommige gevallen ook een ACLO-abonnement aanschaffen. Neem contact op met de balie van het Sportcentrum om te kijken of jouw hogeschool deelneemt. Voor deelnemende hogescholen geldt een maximum van tien abonnementen per hogeschool, waarbij geldt: vol = vol. 

Voor studenten die aan de Stichting Pedagogisch Onderwijs (SPO) of de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen studeren, geldt dat zij ook een ACLO-abonnement kunnen aanschaffen voor het laagtarief (€59,95 voor een jaar).

Promotiestudent

Promotiestudenten die als student geregistreerd staan, en dus een s-nummer hebben, hebben dezelfde rechten als andere RUG-studenten en kunnen een ACLO-abonnement aanschaffen voor het laagtarief. Log hiervoor in met je studentnummer en wachtwoord in de ACLO app of op de website.

Indien je geen studentenstatus hebt, dan heb je een p-nummer, wordt je gezien als medewerker van de RUG. Lees hieronder of je in dit geval kan sporten bij de ACLO. 

Medewerkers RUG en HG

Medewerkers van de RUG of HG kunnen geen ACLO abonnement aanschaffen. Wel kunnen zij lid worden van de personeelsvereniging van de RUG; de SPR. Kijk op http://www.sprsport.nl/ voor meer informatie. SPR-leden kunnen van een groot deel van het sportaanbod gebruik maken, zoals groepslessen en het reserveren van banen, maar ze mogen geen lid worden van een studentensportvereniging. SPR-leden kunnen alleen via de na-inschrijving meedoen aan cursussen.

Dispensatie

Wil je graag lid worden bij een ACLO-vereniging maar kun je op geen enkele manier een ACLO abonnement aanschaffen? Dan kun je mogelijk dispensatie aanvragen bij de desbetreffende vereniging. Een vereniging krijgt de mogelijkheid om een beperkt aantal dispensatie abonnementen te verschaffen. Het is aan de vereniging om deze toe te wijzen; de ACLO heeft hier geen invloed op. Neem hiervoor dus contact op met de secretaris van de vereniging. Zij hebben de lijst met leden die recht hebben op een dispensatie abonnement van hun vereniging. Indien jouw naam op zo’n lijst staat, kun je een ACLO abonnement aanschaffen voor €134,95- per jaar.

Lid worden?